30 November 2012

Aastaringne rohelus annab energiat

Saage tuttavaks - minu kaks uut istikut, mille sügisel spontaanselt ja soodsalt internetioksjonilt ostsin ja mis asjaolude kokku langemisel peavad Tallinna talvituma jääma. Seniks on mul aega mõelda, kuhu ma need kaks vahvat puud istutan, sest mul kipub ikka niipidi olema, et kõigepealt ostan mingi taime millest vaimustun ja siis hakkan pead vaevama, kuhu see sobitada. 
Siberi nulg ja Siberi seedermänd
Tegemist peaks olema Siberi seedermänni ja Siberi nuluga. Mulle sümpatiseerivad higihaljad taimed ja mida eksootilisemad, seda huvitavamad. Seni olen istutanud pukspuid, elupuusid, loorberi, paar iileksit ja luuderohu istikuid. Naabrid Arusaadult kinkisid meile põneva ebaküpressi. Ja kuigi aiataga on piisavalt kadakaid, kuuski ja mände, olen veendunud, et aastaringse roheluse osas ei saa kokku hoida! Põhjapoolse kiviaia ääres kasvavad meil vanad ja väärikad lehised, nii et loodan, et vaatamata paesele pinnasele leian neile varakevadel sobiva kasvupaiga. Nüüd jääb veel pöialt hoida, et istikud talve kenasti üle elaksid.  

No comments:

Post a Comment